315.472.7806
Services
315.472.7806
Home
ArchitectureArchitectureNYS Fairgrounds Exposition CenterOnondaga Lake AmphitheaterInstitute for Veterans and Military Families - Syracuse UniversityWelch Allyn - Building ConsolidationWashington Station - Class A BuildingCENTRO HubAFRC FarmingdaleSUNY Institute of TechnologyCamp Smith ReadinessElmira Meier HallElmira College - Cowles HallClay Town HallSUNY Morrisville Norwich CampusSyracuse Technology GardenInterior DesignInterior DesignSUNY Polytechnic InstituteColgate Campus CenterClay Eye CareEmpower FCU Corporate HeadquartersSyracuse Tech GardenSolvay PaperboardPrivate ResidenceLe Moyne College Dining HallLe Moyne College PlazaCornell General Office BuildingCornell Purcell Community CenterIthaca College Gannett CenterSUNY ESF Baker Laboratory RehabilitationWashington StationElmira College - Meier HallWelch Allyn - Building ConsolidationAFRC FarmingdaleCamp Smith Readiness CenterClay Town HallOBrien & Gere Engineering IncLandscape ArchitectureLandscape ArchitectureOnondaga Lake AmphitheaterChristian Brothers AcademyElmira CollegeOneida Shores ParkNyack Beach State ParkSUNY Polytechnic InstitutePoughkeepsie Bus Transit HubStaybridge SuitesSyracuse University - Sims DriveWelch Allyn - Building ConsolidationStructural EngineeringStructural EngineeringOnondaga Lake AmphitheaterGeotechnical EngineeringGeotechnical EngineeringOnondaga Lake Amphitheater3-D Building Information Modeling (BIM)3-D Building Information Modeling (BIM)SustainabilitySustainabilityWashington StationWelch Allyn - Building Consolidation
Services

Solvay Paperboard

The 7,800 SF addition is the corporate face of the company used to welcome national and international partners and customers. The new building is attached to one end of the 480,000 SF manufacturing complex. The design created a functional layout using the common program spaces at the center, private offices to the front and support spaces
towards the manufacturing building.

 

The program consisted of offices and a main entrance lobby to the administration building on the first level and to the mill on the second level.

 

The client required that the design feature the stair used by all company workers to access the mill via the second floor and that the elevator be located in a less visible but accessible location. The stair lobby is fully glazed and becomes a light beacon that annunciates the entrance for night shifts since the mill is a 24/7 operation. The metal used on the exterior wall was chosen to unify the new and existing buildings and to continue the industrial context.